Представяме Ви Симона Красева – успешен млад предприемач от град Шумен.

Ес Ай Ти Солюшънс ЕООД е компания за изработка на сайтове и онлайн магазини, нанасяне на корекции по вече съществуващи такива; за дигитален маркетинг; графичен дизайн. Много компании предлагат САМО изработка на сайтове/ онлайн магазини; САМО дигитален маркетинг; САМО графичен дизайн и пр. – Ес Ай Ти Солюшънс EООД спестява на клиента търсенето на специалисти в конкретна област – при нас всичко това е на едно място, което улеснява значително и клиента, и специалистите!

Здравей, разкажи ни малко повече за Ес Ай Ти Солюшънс ЕООД.

Симона: Ес Ай Ти Солюшънс ЕООД (https://esaiti.com) е компания за изработка на сайтове и онлайн магазини, нанасяне на корекции по вече съществуващи такива; за дигитален маркетинг; графичен дизайн. Предлагаме на клиента индивидуално решение, според нуждите му, което непременно му увеличава продажбите като подобрява визията на дигиталното съдържание на бранда му според последните технологични стандарти на пазара. Всичко това се постига с минимален бюджет. Днес това е от ключово значение, защото ако те няма в търсачките или пък сайта ти не дава нужната информация на потенциалните ти клиенти; или пък графиките на марката ти не оставят следи в човешкото съзнание т.е. не си разпознаваем, то все едно те няма на пазара.

Ес Ай Ти Солюшънс ЕООД спестява на клиента търсенето на специалисти в конкретна област. Много компании предлагат САМО изработка на сайтове/ онлайн магазини; САМО дигитален маркетинг; САМО графичен дизайн и пр. – при нас всичко това е на едно място, което улеснява значително и клиента, и специалистите! Частните случаи т.е. доста по-сложните проекти, в които трябва да се вложи творчество и донякъде иновативност в подхода при първоначалната изработка, за да се получи устойчив продукт в бъдеще, са запазената ни марка, което ни отличава.

Как реши да стартираш собствен бизнес? 

Симона: Решението да стартирам собствен бизнес беше спонтанно, но и скрито някъде в мен с години. Работя от 18 годишна и винаги (като типичен лидер) съм се дразнела на грешките на мениджърите ми, за които естествено бяхме виновни ние /екипа/ и в частност аз, като част от него. Дразнех се на отношението мениджър-служител; на излишното напрежение на работното място; на интригите; на липсата на работа в екип. Влудяваше ме факта, че колкото и добра да бях в работата си, това не се ценеше. Нещо повече – все гледаха да ме поизлъжат във финансов план, защото съм от бедно семейство и се предполагаше, че съм „наивна студентка, на която трябват пари и която си губи времето, ходейки редовно в университета и си мисли, че така ще сбъдне мечтите си, вместо да се потруди малко повече в името на компанията, където работи“, въпреки че си оптимизирах процесите на работното място и не оставях работата недовършена. 

Микромоментът, в който си казах „Край! Писна ми да работя за непрофесионалисти! Ще си стана шеф и ще правя всичко по мой си начин и няма да плащам за чужди грешки!“ беше последният път, в който мой работодател се опита да ме излъже и не успя, защото спорът се реши по съдебен ред и в моя полза. Тогава си казах „Ти спечели, трябва да продължиш да печелиш, но за себе си! Имаш и необходимите средства, за да стартираш – действай, не губи време!“

Трудностите бяха породени от липса на достатъчно знания (юридически, счетоводни) за управлението на подобна структура, избиране на най-подходяща форма (ООД, ЕООД, ЕТ, свободна професия) и липсата на какъвто и да е начален капитал за стартиране. След това срещнах трудности в откриването на счетоводител, на който мога да се доверя за помощ в управлението на финансите.

Бизнесът го стартирах съвсем сама – без каквато и да е помощ от близки; познати; семейството. Даже в родословното дърво на моето семейство, аз съм първата със собствен бизнес. И до ден днешен го движа предимно сама, защото не откривам хора с моята мотивация, ценности, борбеност, вярвания и цели.

Смея да твърдя, че вече имам няколко бизнес партньора, с които се работи и комуникира много приятно. Гордея се, че ги познавам! Едни от тях сте вие – екипът на Кnowhowbg. От вас научих изключително много за себе си; за бизнеса; практически затвърдихте натрупаните теоретични знания от други курсове, които бях преминала. Въпреки, че обученията приключиха – вие сте винаги насреща, което ви отличава, а за мен това е важно!

 Aко сега започваш своя бизнес би ли променила нещо? Защо?

Симона: В живота и бизнеса си до момента не бих променила абсолютно нищо! Стремя се да правя нещата така, както ги усещам и мисля, без да се обръщам назад и да съжалявам за каквото и да било. Разбира се, всяко решение се премисля поне по 100 пъти преди да се премине към действие.

Какво ще посъветваш стартиращите днес предприемачи? 

Симона: Знаете ли, за тазгодишния си рожден ден получих много символичен подарък, който едва ли ще забравя. Той е едно тефтерче, в което човек си води бързи записки по време на среща. Корицата му е оформена от момичето /графичен дизайнер/, което ми помогна с визията на марката /бранда/ и с което работя от самото начало. Има заглавие – „РЕЦЕПТА“ /за успех/. Отдолу са изброени 3 стъпки:

1. Избери си мечта;
2. Повярвай в нея;
3. Повярвай в себе си.

А под тях седи текста „ДЕЙСТВАЙ. ДЕЙСТВАЙ“. Нямам какво повече да допълня – това е рецептата за щастие и успех! Днес много се препъват още на втората стъпка – имат перфектната идея; запълват ниша, но не си вярват (нито в себе си, нито в идеята си) и следователно просто не действат и затова не им се получава. Никой не им е виновен, че нямат смелостта да тръгнат след мечтите си. Страхуват се от провала, но понеже не са тръгнали по стълбицата на успеха т.е. тя е нещо ново и непознато, не знаят, че този страх изчезва щом веднъж се решиш да поемеш по този път. Не знаят, че сегашният им страх от евентуалните грешки, се превръща в благодарност; в знание; в опит, което ги прави по-силни и успешни за вбъдеще, защото са научили как не се прави дадено нещо, което им помага да открият как да го направят по правилния начин. Правиш ли дадено нещо както трябва; влагаш ли цялото си сърце и душа в него; усещаш удовлетворението в кратки срокове, което има и финансова страна. Това трябва да запомнят – просто да опитат, нищо не губят!

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *